Načini za izboljšanje razumevanja angleščine

Načini za izboljšanje razumevanja angleščine

Razumevanje angleščine lahko dandanes izboljšamo relativno enostavno, še posebej zaradi medijev kot so televizija in računalnik. Zaradi njih se ljudje večinoma požvižgajo na inštrukcije angleščine ljubljana

Dragon Bridge Statue in Ljubljana, Slovenia.

Dragon Bridge Statue in Ljubljana, Slovenia. (Photo credit: Wikipedia)

, češ da ‘bomo gledali angleške TV programe in bo jezik že sedel v uho’.  Ampak vedeti pa moramo, da je na TV programih in internetu veliko vsebine, ki niso popolnoma v skladu s pravopisom. Kako pa ravnamo v tem primeru, ko bi radi našo angleščino pripeljali na višji nivo in se pri tem držali jezikovnih pravil? Najboljša rešitev je, da si poiščemo inštrukcije angleščine, ki nam nudijo možnost konverzacije.

Pri takem načinu učenja nam je praviloma na voljo inštruktor, čigar materni jezik je angleščina (t.i. ‘native speaker’) in ga zato pozna do podtankosti. Tako se z njim lahko pogovarjamo o mnogih temah, njegov nivo komuniciranja z nami pa bo primeren našemu znanju. Če ga slučajno česa ne razumemo, inštruktor z nami ne spregovori niti besede v slovenščini, ampak bo razlago poskušal izpeljati s čimbolj razumljivo angleščino. Za tovrstne inštrukcije angleščine  je sicer že potrebno imeti nekaj osnovnega znanja, tako da lahko sodelujemo v pogovoru.

Aktivno sodelovanje v pogovoru s človekom je najboljši način izpopolnjevanja razumevanja in uporabe jezika v govorni obliki, ki nam ga običajne inštrukcije angleščine ne morejo ponuditi. Lahko nas le pripravijo do določene stopnje, predvsem pa so osredotočene bolj na teoretični del, kot so pravopis in slovnična pravila.

This entry was posted in Inštrukcije and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.